Sir je IN

Projektom se planira ekstrahirati sirilo (koagulirajući enzim) iz sirišta janjadi (koja se uglavnom odbacuju) i prirediti ga u inkapsuliranom obliku što je inovacija u proizvodnji sirila. Tehnika inkapsulacije štiti aktivnost enzima i omogućava njegovo otpuštanje u kontroliranim vremenskim intervalima prema zahtjevima tehnoloških postupaka proizvodnje sira. Ovime se planira postići financijska i vremenska ušteda u samom procesu proizvodnje te dodati vrijednost gotovom proizvodu. Za ostvarivanje rezultata predloženog projekta koji se provodi kroz fazu eksperimentalnog razvoja obuhvaćena je: obrada sirišta, ekstrakcija i određivanje jačine sirila, izolacija i identifikacija bakterija mliječne kiseline i genomska karakterizacija paške ovce. Nakon ekstrakcije i utvrđivanja jačine sirila i izolacije bakterija mliječne kiseline provest će se njihova eksperimentalna inkapsulacija. Učinkovitost inovativnog proizvoda procijenit će se na različitim vrstama mlijeka (kravlje, ovčje i kozje) i u proizvodnji paškog sira kroz studiju slučaja.

Link: Sir je IN

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.